top of page

Maten, Vachten en Kleuren

Australian Labradoodles zijn in allerlei verschillende maten, vachten en kleuren. We hebben de verschillende soorten hieronder voor u op een rijtje gezet, zodat u deze allemaal nog eens goed kan bekijken.

Maten

Binnen de Australian Labradoodles zijn er drie verschillende maten te onderscheiden: Miniatuur, Medium en Standaard. Waarbij zoals vanzelfspreken miniatuur het kleinste is en standaard het grootste. Soms zitten honden een beetje tussen twee maten in en dan wordt er bijvoorbeeld gesproken van een Large Minatuur of Small Medium. 

Miniatuur

Miniatuur is ook wel het maatje wat mensen vaak een 'makkelijk' maatje noemen. De honden zijn niet zo heel erg groot waardoor ze makkelijk overal mee naar toe kunnen. 

 

Kenmerken   

Schofthoogte: 35-43 cm 

Gewicht: 7-13 kilo

 

 Medium

Met medium kan het een beetje beide kanten op; het varieert van small tot large Mediums. De maat is een beetje te vergelijken met die van een labrador.

 

Kenmerken    

Schofthoogte: 43-53 cm 

Gewicht: 13-23 kilo

 

 

 

Standaard

Standaard is voor ons een geheel nieuwe grootte. In de zomer van 2012 is onze Bliss naar vanuit Canada naar Nederland gekomen. Wat een grote hond en wat een schatje! De grootte van een strandaard hond is te vergelijken met die van een golden retriever  of grote poedel. 

 

Kenmerken

Schofthoogte: 53-63 cm 

Gewicht 23-30 kilo

 

Vachten

Binnen de Australian Labradoodles zijn er drie verschillende typen vachten te onderscheiden: Wool, Curly Fleece en Wavy Fleece. Elk type vacht heeft zo zijn eigen uiterlijk en eigen manier van verzorging. Het verschillen tussen de vachten zit in de dichtheid van de haarinplant en de dikte van de vacht. Dit zorgt ook voor veel variatie binnen de typen. 

Wool

De autentieke wool vacht lijkt op die van een lammetje. Het is een vacht waarbij de haren dicht op elkaar zitten en samen tot een krul draaien. De vacht is zacht (veel zachter dan die van een poedel) en valt open als er doorheen geaaid wordt.

 

 

Curly fleece

Een curly fleece vacht bestaat uit spiraalvormige krullen. Als het langer wordt ontstaan er een soort pijpenkrullen of een wafeltjesijzerkapsel!

 

 

Fleece

Een fleece vacht is stijler dan de curly fleece vacht. Vaak denken mensen dat dit de makkelijkst te onderhouden vacht is. Echter heeft dit ook veel te maken met de dikte van de vacht. Een losse woolvacht is makkelijker te onderhouden dan een dikke fleecevacht.

 

 

 

Kleuren

De Australian Labradoodles zijn er in allerlei verschillende kleuren. Kijk en geniet van alle prachtige kleuren en tinten die er mogelijk zijn. 

Chocolate en Cafe

Van kleur bruin zijn er verschillende varianten: chocolate, cafe, lavender and parchment. Het zijn verschillende kleuren bruin die de doodles een zachte uitstraling geeft. Sommige varianten worden in de loop van de tijd lichter. Maar mooi zijn ze allemaal!

Black

Black is beautiful! Zwart is niet alleen een mooie kleur voor een stijlvol jurkje maar het ook een prachtige kleur voor een labradoodle. Het geeft de krullen of golven van de hond extra diepte en zorgt voor een lieve uitstraling

Apricot & Red

Apricot/Red is ook de kleur van onze plubliekslieveling Topaz! Topaz is linksonder als pup te zien. Het is een mooie warme kleur die niet veel voorkomt bij doodles. Dat maakt ze natuurlijk extra speciaal. 

Lavender en Parchment

Onze doodles Becca en Rubi zijn beide apricot cream en caramel. Cream heeft een lever of zwarte neus (al naargelang de genetische kleurcode van de ouders) Vaak zie je bij deze honden nog een tintje apricot doorschermen. Bo is de dochter van Rubi & Gabe, uit hun eerste nestje toont linksboven trots haar chalkkleurige vacht.  

Parti
Cream & Chalk

Parti Kleurig wil zeggen dat de labradoodles tweekleurig zijn. Het kan een combinatie zijn van alle kleuren met al basis wit. Kortom chocolate & wit, caramel & wit en red & wit. Het hebben van twee kleuren maakt dit type doodle exta bijzonder. Mensen zullen hier zeker naar om kijken. 

 

bottom of page