top of page
Opgroeien bij Upside Down

It takes a Village to raise a puppy

 

Kleinschalig betekent bij ons ook maar een nestje per jaar. Op deze manier kunnen we er volledig zijn voor zowel de moeder als de pups. De pups groeien op bij ons in huis. Ze worden geboren op de slaapkamer, verhuizen daarna naar de puppenkamer (onze werkkamer) en rond vier weken naar de woonkamer en serre. Omdat wij 24/7 aanwezig zijn krijgen ze vanzelfsprekend alle aandacht en horen ze alle dagelijkse geluiden die ze later ook in hun nieuwe thuis tegenkomen. In deze periode komen ze ook in contact met onze andere huisgenoten op 4 pootjes (tantes en oma's en benjamin Pilou) De pups leren al vroeg hun neus te gebruiken en doen snuffel spelletjes in de tuin en binnen met snuffelkleed. Hersenwerk voor honden is en fantastische manier om de focus te verleggen en de rust weer te krijgen in het toch al zo drukke pup bestaan.

Vanaf 7 weken gaan we ook eens van huis, in de puppenbuggy of in de draagzak maar ook dat bouwen we heel langzaam op. We passen ons volledig aan het tempo van de pup aan, en kijken hierbij ook naar individuele verschillen.Het glas van een pup loopt snel over dus ook hier geldt langzaam opbouwen en kijken naar je pup wat hij aankan. Op deze manier kunnen pups een positieve associatie krijgen en worden ze niet te vroeg blootgesteld aan van alles en nog wat, waardoor je juist onrustige en drukke pups krijgt. Ook met de zindelijkheidstraining wordt al vroeg begonnen en de ervaring leert dat onze pups binnen twee weken (zo goed als) zindelijk zijn. Al hangt dit natuurlijk ook af van het  opvolgen van adviezen.

 

Wij kiezen er bewust voor dat de Upsidedown pups pas rond de 10 weken verhuizen. De moederhond begint in de zevende week namelijk met afspenen (het stoppen met melk geven). In deze periode neemt de moederhond wat meer afstand van haar pups. Als het afspenen klaar is heeft de moeder weer alle tijd voor het opvoeden van haar kinderen. Dan leren ze omgaan met andere honden, bijtremming, en hoe om te gaan met alles wat je op je pad tegenkomt onder deskundige begeleiding. Dat maakt een enorm verschil en dat is de beste basis voor een evenwichtige pup.Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de pups en maakt ze tussen 9 en 12 helemaal klaar voor hun nieuwe avontuur! Meer lezen waarom het opgroeien op deze manier zo belangrijk is kan je in dit artikel.

Planning pups 2024!

 

 

 

 

bottom of page