top of page

Gezonde en verse voeding voor de hond: 

 Als verantwoorde fokker willen wij het beste voor onze honden. Na wat omzwervingen met verschillende vers-voeren hebben we de goede ervaringen met het biologische DARF. Maar er zijn ook andere complete KVV merken zoals Carnibest, Carnivoer, Bandit, en Haaksbarf.

Gezonde verse voeding voor de hond bestaat uit verschillende ingrediënten. Kvv of rauw vlees is daar onderdeel van. Net als goede kwaliteit blik- en droogvoeding met een hoog percentage vlees, vis of gevogelte aandeel met groenten en fruit. De schijf van 5 voor honden. Maar in plaats van alleen KVV ( kant en klare versvoeding) kan je dit ook afwisselen door zelf te koken voor je hond. Twee van onze huisgenoten op 4 pootjes lusten helemaal geen kvv, dat zal te maken hebben met het orgaanvlees wat daarin zit. Ze lusten wel spiervlees rauw zoals bieflapjes of tartaar. Die krijgen daarom een menu van o.a gekookte kip met afwisselende groenten en wat rijst. Elke hond is een individu en het is belangrijk om te kijken wat je hond nodig heeft om de voeding daarop af te stemmen. 

 

Zowel voor dieren als voor mensen geldt dat vers voedsel gezonder is dan instant voedsel. Dierenartsen leren tijdens hun studie dat commercieel voer alles bevat wat dieren nodig hebben en dat mensen niet moeten gaat ´rommelen´ met het eten van hun huisdieren. Dat levert gevaar op voor tekorten. Daarom blijven veel dierenartsen ook zo hardnekkig allerlei soorten droogvoer promoten. Aan dit voer wordt een koolhydraatbron toegevoegd die meestal uit granen bestaat. Granen zoals ontsloten mais leveren slecht opneembare eiwitten en onnatuurlijke koolhydraten, die voor honden meer als ballast dan als voedingsstof dienen. 

 

Afwisseling

 het grote nadeel van alleen brokken is dat de darminhoud van onze honden en katten niet de natuurlijke darmflora kan opbouwen die zo broodnodig is voor een optimale weerstand. Eigenlijk is dieet van alleen droge brokken te vergelijken met als wij elke dag een diepvriespizza eten, aangevuld met vitaminepillen. Je krijgt inderdaad alles binnen wat je nodig hebt, maar toch bevat het niet de optimale nutriënten om gezond te blijven. Ongeveer 75% van de honden en katten met huid- of maag/darmklachten verbetert al aanzienlijk door enkel het voedingspatroon aan te passen. Natuurlijk is iedere hond anders daarom is het ook belangrijk om te kijken wat de hond graag eet, waar deze goed tegen kan je hoeft echt niet alleen rauw of kvv te voeren, gekookte kip, kalkoen met groenten, een hamburger van mager gehakt of tartaar met verder kruiden of een stoofpotje vind je hond heerlijk! Voer ook met afwisseling! Daarmee voorkom je ook een voedingsintolerantie. Zelf koken en leuke recepten voor snacks neem hier eens een kijkje

Kwalitatief goede merken KVV

Complete blikvoeding

  • Vol (Darf)

  • Zooplus Bio

  • Buddy''s Bite

Complete Brok

  • Wolf of Wilderness (sof brok)

  • Lukullus

  • Buddy's bite

  • Hermann's Bi

  • Vol Brok (Darf)

Meer lezen over de voeding op de  voerwijzer

Homemade recepten! !

bottom of page