top of page

Pensionados- De grondleggers van ons programa

Kleinschalig maar wel met passie en professionaliteit. Wij fokken bewust maar één nestje per jaar. We zijn tenslotte geen puppyfabriek. Als wij een hond aanhouden voor ons programma krijgt zij hooguit twee maar vaker maar 1 nestje. Zodat de genenpool gewaarborgd blijft . Op deze manier genieten wij en de hond volop van hun nestje en kunnen zij hun toch al hele fijne leven continueren zonder dat er elk jaar een verplichte zwangerschap volgt. Ook onze reutjes komen soms maar een paar keer in actie. Maar daar proberen we dan weer een zoon van aan te houden. Genetische diversiteit vinden wij wel erg belangrijk voor de gezondheid van een ras, daarom komen onze honden uit Australië, Amerika en Canada. Het is mooi om te zien hoe je continuïteit in gedrag, gezondheid en uiterlijk kunt bewaren in de verschillende generaties.

 

Tegan Park Lil Gem 

Geboren: 09-05-2006 

 

Toen wij besloten dat een Labradoodle voor ons een geschikte hond was hebben we nog twee jaar moeten wachten. We hebben in deze periode uitgebreid naar je juiste lijnen qua gezondheid, achtergrond en karakter. Uiteindelijk is in oktober 2009 Tegan Park Lil Gem naar Nederland gekomen. 

Lil Gem oftewel Gemma (spreek uit Djemma) is geboren in Australië en woonde in California voordat zij hierheen kwam. Gemma heeft een prachtige niet onderbroken stamboom van Rutland Manor en Tegan Park. Ze is een minature maar wel heel stevig gebouwd met een heerlijke zachte chocolate/cafe wollen vacht. Een echte schoonheid en haar naam zeker waardig! Gemma is een miniature labradoodle.

Haar karakter is helemaal labradoodle, ze is echt een om op zijn Amerikaans te zeggen, een darling dog die altijd bij je is, het liefst in de buurt en onder je voeten (voetenwarmer) of naast je de bank :-) Gemma heeft een heel zachtaardig karakter wat ze ook heeft doorgegeven aan dochter Rubi en kleindochter Molly Mocha en Upsidedown Coco. Gemma is nu aan het genieten van haar welverdiende pensioen samen met haar grote vriend Gabe. Zowel Gemma als Gabe zijn de grondleggers geweest van ons programma.

 

WALA00006014

Gabriel (Gabe) retired

Geboren: 09-07-2007

 

Gabe is een prachtige chocolade/white parti labradoodle uit Amerika. We hebben van Gabe prachtige kinderen aan mogen houden en Gabe is dit jaar met pensioen gegaan. Samen met grote (kleine vriendin) Gemma genieten ze van hun pensioen in Amsterdam en het riante landleven op hun "'landgoed"' in het Oosten van het land/

Gabe is zo bijzonder omdat hij een parti labradoodle is met een prachtige diep donkerbruine chocoladebruine met wit kleur. Zijn verdeling is 50/50 wat precies goed is. Verder heeft hij een hele mooie bouw en type met een zachte fleece vacht, amberkleurige ogen en een heel zachtaardig en aanhankelijk karakter. Gabe is de vader van onze Ella en Leia.

 

WALA00006439

Dogwood Becca (pedigree)

Geboren: 28-08-2009 

 

Becca is een heerlijk apricot-cream meisje afkomstig uit het warme Florida. We hebben haar vernoemd naar de oh zo vertederende leuke dochter uit de serie Californication, Becca Moody. Onze Becca komt uit Amerika en heeft een prachtige stamboom. Georgeous Primetime Goldie is haar moeder en haar vader is Edleson Tennison. Becca heeft een heerlijke zijdeachtige fleece vacht, onweerstaanbare donkerbruine ogen met ellenlange wimpers.

 

Becca is mijn meisje. Ze is erg aanhankelijk naar mensen die ze kent en een echt schoothondje (als ze de kans ertoe krijgt) Ze ligt graag in je knieholtes als je op de bank ligt.. Haar grote 'zus' Rubi is haar allerliefste speelkameraadje dat het regelmatig moet verduren en dat ook allemaal toelaat. Uiteraard blijft Becca altijd bij ons wonen samen met ''zus'' Rubi. 

WALA00001900


 

Upsidedown Lil Rubi

Rubi is de prachtige dochter van Lil Gem en Charlie (Sunsethills Tempt N Charm uit Australie) uit haar eerste nestje in 2009. Ons Robijntje, is een caramel kleurig teefje met een prachtige fleece vacht en een hele mooie stevige bouw. Haar vader is een parti-carrier en Rubi heeft witte vlekken heeft op haar kopje, voetjes en buik. Onze Roebs is een bijzonder meisje met een prachtig zachtaardig, rustig en sociaal karakter als je maar zelden tegenkomt. Ze is thuis rustig en kan na een boswandeling rustig de hele dag op haar rug doorbrengen, maar buiten in het bos is ze ook heel speels en zo ontzettend mooi.  Als ze je aankijkt met haar prachtige groene-amber ogen smelt je gewoon.

 

Beide ouders hebben ook alle gezondheidstesten gehad. Vader Charlie heeft de hoogste scores gehaald, heupen excellent. Vrij bijzonder voor een standard (grote maat) reu. Ook Rubi heeft de hoogste score gehaald Ofa excellent. Inmiddels zijn twee kinderen van Rubi getest en zij hebben beiden ook Ofa Excellent. Wij zijn dan ook heel blij te zien dat ze niet alleen uitstekende heupen doorgeeft maar ook haar mooie en bijzonder lieve karakter.

WALA00008786

Country Red Hot Chilli

Geboren: 

 

Chilli is onze derde reu die we geïmporteerd hebben uit Amerika. Een hele zachtaardige knul met een prachtige rode kleur.

In de stamboom van Chilli zitten ook vele beroemde Australian labradoodle (therapie) lijnen zoals Rutlands Magnum( Cool Dude )

Dat merk je ook aan zijn pups. Zijn nakomelingen pups hebben allemaal het zachte en gevoelige karakter van Chilli, ook zoon Topaz.

Chilli is nu heerlijk met pensioen maar heeft nog een paar hele mooie nakomelingen die wij in ons fokprogramma hebben.

geb: 11 februari 2010

Pedigree

 

WALA00011491

Canadian Doodle Charming Caspar

WALA00007025

Starline My Aim is True (Quinto)

WALA00005472

Snoopyzeewolde.jpg

Tualatin Rivers Snoopy
WALA00006340

 

bottom of page