top of page

Stressvrije vachtverzorging

Ontspannen je doodle trimmen in de look die jij mooi vind.

 

In samenwerking met een ervaren doodletrimmer leer je de basis van het vachtonderhoud. Wij willen de vachtverzorging zo stressvrij mogelijk aanpakken, en dat betekend meer tijd voor de hond en alles in stappen. Als de hond niet goed wordt begeleid tijdens het trimmen zal hij-zij een trauma oplopen  waardoor je door te plukken (overbodig) bijvoorbeeld niet meer aan de oren van de hond kan komen of kan borstelen zonder dat de hond gaat happen en bijten als hij/zij op de tafel staat waardoor het voor zowel hond als eigenaar een uitputtende bezigheid is. Dat kan en moet ook anders...Vandaar dat onze visie ook in deze workshop duidelijk naar voren komt. 

Samenwerken

 

Wij werken niet met dwang of het lang achtereen vastsnoeren van de hond maar in samenwerking. Wij gebruiken stressreducerende technieken waardoor je leert de stress en kalmerende signalen van een hond te (h)erkennen en mee om te gaan.We doen korte sessies en nemen veel  pauzes met speur-zoek-snuffelspellen tussendoor. Zodat de pup of jonge hond op een positieve manier went aan het regelmatig verzorgen en in model brengen van de mooie krullende vacht. Op deze manier zal je op den duur zien dat je hond geen moeite heeft om een poosje op een tafel te staan en zonder problemen alle handelingen ondergaat. Als je je hond kan leren begrijpen en laten zien dat het trimmen niet iets is wat hij met tegenzin moet ondergaan is het voor beiden een ontspannende bezigheid.

 

 

 

 

Individueel en op maat

 

Tijdens de vachtverzorgingsworkshop kijken we goed naar wat de hond aankan om om het proces zo goed mogelijk te begeleiden. Je doodle krijgt op deze manier alle aandacht en jij kunt de vragen stellen of laten zien waar je tegen aan loopt tijdens het onderhouden van de vacht, zowel vaktechnisch als het gedrag en de stress en kalmerende signalen komen aan de orde.

 

Omdat het aanleren en trimmen tijd kost en oefening heb je aan 1 workshop niet voldoende tijd om een perfect getrimde hond mee naar huis te nemen. Maar dat is ook niet het uitgangspunt. Je zal met de ene hond ook net iets meer kunnen doen dan de andere hond die sneller is afgeleid en wat vaker even pauze moet houden. Je krijgt wel alle handvatten mee om thuis verder te oefenen en bij een volgende workshop dit te verfijnen of te specialiseren.

 

De vervolg workshop vachtverzorging  

Het in model brengen en trimmen van je doodle.

 

In deze workshop leer om je doodle zelf in model te brengen met de tondeuse en opzetkam. Dit in combinatie met de (effileer) schaar al naargelang de vacht van je doodle. Voor het leren in model brengen van je doodle op een praktische maar ook verzorgde manier. 

 

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het modelleren van het hoofd met de o.a de effileerschaar voor de afwerking. Natuurlijk komen de pootjes, snoetje en de staart ook aan bod.

Je werkt samen aan de hond om deze verzorgd weer mee naar huis te kunnen nemen en om de volgende keer zelf thuis te proberen!

  • Een persoonlijke workshop op maat '

  • Op deze wijze krijgen u en de hond 1 op 1 aandacht en kunt u hierna heel goed al zelf de hond gaan bijhouden

  • Wij nemen alle )nieuwe' materialen mee die gebruikt worden tijdens de workshop. Na de workshop geven we advies welke materialen u daarna kunt aanschaffen en waar. 

  • natuurlijk leren we ook nog de signalen lezen van de hond en technieken om de trimbehandeling voor beiden zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

  • Dagen in overleg en na telefonisch contact

  • Workshops zijn  weer weer mogelijk vanaf medio zomer 2021 !

 

 

 

bottom of page