top of page

Groen is onze favoriete kleur

Wij zijn Monique Koelewijn en Eelco Neger. We delen een passie voor natuur, duurzaamheid en nieuwe paden bewandelen. Monique heeft een creatieve achtergrond, de kunstacademie, muziek en fotografie. Eelco heeft in zijn jonge jaren de antroposofische landbouwschool Warmonderhof gedaan, gevolgd door een studie Milieukunde en is in dat gebied ook langdurig werkzaam geweest. Maar onze beider interesses hebben zich vereenigd. 

 

Doordat Monique chronisch ziek werd en allerlei behandelingen moest ondergaan, hebben we ons verdiept in ondersteuning o.a door bioresonantie. Ook bij dieren hebben we het bijzondere effect gezien. De opleiding van Anne Lill Kvam heeft veel gebracht op het gebied van het observeren van natuurlijke gedrag van honden en hun intrisieke waarde. We hopen op het gebied van gedrag en gezondheid deze kennis te kunnen implementeren en combineren in ons werk, levenswijze en ons kleinschalige fokprogramma.

 

Onze eerste Australian labradoodle Tegan park Lil Gem kwam bij ons aan op Schiphol in 2009! En zij was niet de laatste import uit Amerika en Canada. Vanaf 2009 tot heden hebben wij pracjtige lijnen geimporteerd uit Canada, Amerika en Europa. We hebben veel geleerd en prettige contacten gelegd met fokkers in binnen en buitenland. Vooral de laatste jaren hebben we een turbulente opmars gezien in populariteit, maar ook een hype die is ontstaan over deze "'designerhond"'. Voor ons reden om het anders te gaan doen. Omdat kleinschalig bij ons ook echt klein betekend plannen we hooguit één nestje per jaar. Op deze manier willen we ons onderscheiden en kunnen zo alle aandacht geven aan de moeder en pups. Daarnaast blijven onze pensionado's ook bij ons wonen en hopelijk bereiken we samen een respectabele leeftijd.

 

In Sauerland zijn we onderweg met het renoveren van een vakantieverblijf waar je samen met je hond kan ontspannen in een heerlijk huis vol historie met een natuurlijke snuffeltuin van 2500 m2. Het huis grenst aan een prachtig riviertje en de tuin is een park vol metitdagingen en natuurlijke behendigheid voor de hond. De snuffeltuin met allerlei plekjes en boomstammen om te balanceren en te ontdekken is een uitdaging en ontspanning tegelijkertijd voor elke hond. De voortgang kan je volgen op de Facebook en Instagram van Sherlock in Sauerland

 

bottom of page