top of page
Upsidedown Puppyplusprogramma

Met ons Upsidedownprogramma willen we ons onderscheiden. Niet nest na nest of tegelijkertijd meerdere nestjes maar alle tijd nemen zodat de pups op de best mogelijke manier zich kunnen ontwikkelen. De pups zijn er nog echt niet aan toe om te verhuizen rond 7-8 weken. Daarom hebben wij een thuisprogramma ontwikkeld en vertrekken de pups bij ons pas op een leeftijd van rond de 10 weken. Uit ervaring en onderzoek is gebleken dat de meeste pups nog helemaal niet toe zijn aan verhuizen als ze zo jong zijn en een van de oorzaken van probleemgedrag, puppybijten, onzekerheid, het te vroeg verhuizen van de pup is.

Vooral voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met honden (en dat is vaak met de labradoodle het geval) maar ook voor mensen die het fijner vinden om wat extra begeleiding te hebben is dit een goede oplossing. Het puppybijten is zo goed als uitgedoofd tegen die tijd, de pups hebben een goede socialisatie gekregen, zijn (zo goed als) zindelijk, wandelen aan een lange lijn met tuigje , en krijgen individuele puppyles in samenwerking met Sherlock in de Polder. Een betere start kun je je als pup niet wensen. 

 

Omdat deze manier van werken veel tijd en inzet kost hebben met maximaal twee nestjes per jaar. Als we een nestje verwachten vermelden we dat op de pagina planning. De eerste drie maanden in beeld vind je op deze pagina.

Een paar speerpunten uit het Programma:

  1. Pups gaan later verhuizen vanaf 10 weken in overleg en op individuele basis. We hgebruiken geen benches of afzonderlijke ruimtes, pups groeien bij ons op in de woonkamer en leren ook omgaan met het dagelijkse leven in huis. Niet grenzeloos maar wel met aandacht voor de natuurlijke behoefte van de hond.

  2. Een speciaal ontwikkeld programma voor elke pup met fysieke onderdelen o.a balanstraining, en puppywalk, sociale ontwikkeling door de diverse interacties. Mentale stimulatie door o.a speurspellen, geur differentiatie, en zoekspellen

  3. Vaccinaties op maat. De Pups worden op maat gevaccineerd dmv titerbepaling/vaccicheck en worden na de vaccinaties behandeld tegen eventuele bijwerkingen door een complementaire dierenarts met homeopathie en bioresonantie

  4. Individuele begeleiding voor het hele gezin door een hondenschool in overleg (voor en na plaatsing)

  5. Introduceren van de pup en uitleg omgang andere huisdieren.

  6. Uitgebreid puppypakket met een Y vorm kwaliteitstuig (5 punts sluiting) en bijpassende 3 meter lijn, vetbed of mandje, knuffel, Kong, snuffelkleed, Biologisch Droog en vers vleesvoeding, snacks, speeltjes, knuffel en een Puppygids of boek.

 

 

Wij zijn aangesloten bij PDTE (Pet Dog Trainers Europe) en kunnen verantwoorde begeleiding aanbieden of doorverwijzen.

 

 

bottom of page