top of page

Upsidedown gastouder-programma

Kleinschalig en holistisch

Omdat wij alle zorg en aandacht willen besteden aan onze honden (en pupjes) en daarnaast ook nog tijd willen investeren in het ontwikkelen van cursussen en begeleiding hebben wij besloten ons groepje thuis verder niet uit te breiden. Daardoor hebben wij af en toe ruimte voor een gezin of stel die onze visie onderschrijft en het leuk vind om deel uit te maken van ons programma. Zonder dit programma zouden we niet ons fokprogramma kunnen ontwikkelen en de genenpool uit kunnen breiden wat essentieel is voor de gezondheid van dit ras. 

baby-green-eyes.jpg

Ons programma

Als de honden na de leeftijd van 12 maanden alle testen met goed gevolg hebben voldaan kunnen zij later worden ingezet in ons programma. Omdat wij een heel kleinschalig programma hebben kan het ook zijn dat de hond helemaal niet aan de beurt komt. Als een van de dames wel bij ons een nestje krijgt gebeurd dit alleen na weer een zorgvuldige introductie in ons huis en met onze honden, zodat ze zich ook helemaal thuis voelt. Een teefje  krijgt maximaal 2 nestjes en pas vanaf de leeftijd van 2 jaar of ouder. Ook kijken we naar de mogelijkheden dat een hond bij het gastgezin thuis onder onze begeleiding in haar eigen omgeving kan bevallen.  Voor een reu zal dat betekenen dat hij af en toe beschikbaar zal moeten zijn voor een dekking. Dat is voor hem een uitje en we doen ook vaak vooraf of na de dekking een ontspannende wandeling. Dezelfde dag kan de reu dan weer naar huis.

gastgezin upsidedown.jpg

Interesse?

Wij zoeken enthousiaste mensen die zich kunnen vinden in de Upsidedown filosofie. Deze werkwijze omvat niet alleen het fokprogramma maar gaat ook over de omgang met de honden, de voeding, vaccinaties en opvoeding. Honden zijn onderdeel van de familie en geen accessoire. Het gastgezin ziet het belang van fokken op karakter en gezondheid in. Het is dus niet dat wij een gastgezin zoeken waarvan de hond vier of vijf nestjes achter elkaar krijgt en de hond “’gratis’ is zoals gebruikelijk bij veel fokkers. Bij ons krijgt een teefje maximaal twee nestjes. Je betaalt administratiekosten en een borg voor de hond waarvan je een gedeelte retour krijgt als de hond uit ons programma gaat.

 

Wij doen niet aan barbecues, terugkomdagen en meer van die gezelligheid. Wel doen we ons best om zowel de pup als zijn of haar familie de allerbeste start te geven. Dat doen wij door het geven van uitgebreide informatie over alle onderwerpen die ons aan het hart gaan. Er is de mogelijkheid tot het volgen van workshops en individuele begeleiding. Maar we verwachten ook dat mensen open zijn in hun communicatie naar ons toe. Het in je huis (en hart) halen van een hond is niet vrijblijvend. Samen ga je een band aan. Meer over dit ouderschap, want zo zien we het wel een beetje kan lezen op deze website.

Communicatie

We vinden het prettig een goed contact te hebben met de mensen die deelnemen aan ons programma Net als voor de andere gezinnen is er ruimte om deel te nemen aan de sociale wandelingen en is er mogelijkheid tot overleggen als er vragen zijn die betrekking hebben op de gezondheid, gedrag en het welzijn van de pup. Sinds 2013 geven wij zelf ook social walks, speurlessen, (puppy) begeleiding en verzorgen diverse workshops voor een stressvrije vachtverzorging (gratis voor het gastgezin)

Heb je interesse om gastgezin te worden stuur dan een mail naar:

labradoodle@live.nl

bottom of page